Posetite naš restoran Casa De Vinos i uživajte u tradicionalnim jelima austrijske kuhinje!

Asocijacije na Austriju su mnogobrojene. Pored plavog Dunava, Mocarta i valcera, Austrija je poznata po ukusnoj i raznovrsnoj kuhinji. 

Stoga se na ovaj spisak asocijacija dodaje: Bečka šnicla, štrudle, knedle,  razna jela od ribe i različitog mesa začinjenih sosevima i prilozima koji su prava erupcija ukusa. 

Knedle mogu biti i slane i slatke, jedne tradicionalne austrijske smo vam mi pripremili u sklopu jela: “Knödel mit spinat und speck” – knedle sa spanaćem i slaninom. Neobična kombinacija koja će vas oduševiti. 

Ako ste ipak za nešto jače jelo, tu je “Wiener saftgulasch” – Bečki juneći gulaš sa knedlama. 

Čuvene Mocart kugle i Saher torta su svetski poznate i tipične za ovu zemlju kada je reč o slatkišima, ipak narodu Austrije je jedna poslastica ipak draža – “Apfelkuchen”. U pitanju je kolač sa jabukom koji se smatra kolačem naroda i priča se da nema kuće u Austriji u kojoj se ovaj kolač nije spremao. Upravo ovu poslasticu, začinjenu džemom od šljiva i orasima vam možemo i mi pripremiti. 

Za kraj jedno iznenađenje – ovog meseca možete birati između dve vrhunske vinarije “Ecker” i “Friedrich” –  mi se nismo mogli odlučiti, a ne morate ni vi, naš savet je da ipak isprobate vina obe vinarije. 

Živeli! Čekamo vas!