Španski especialidad na zlatiborski način
Malo je reći da je španska kuhinja raznolika. U svakom smislu te reči, od boja do sastava namirnica, raznoliko je karakteristika španskih jela. Pod uticajem različitih naroda koji su naseljavali Iberijsko poluostrvo, Španija je stvorila svoj šarenoliki svet, oličen u kulturi, istoriji i obilju regionalnih kulinarskih posebnosti.
Osnovu španske kuhinje čine plodovi mora, dosta svinjetine i suhomesnatih proizvoda, kukuruz, paradajz, pasulj, krompir, paprika, vanila, šafran… U bojama španske zastave, Kameleon kuhinja je ofarbala restoran Casa de Vinos tokom aprila meseca i najavila sunčano zlatiborsko proleće.
Vinski kalendar vam tokom aprila meseca predstavlja dva bisera mediteranskih vinskih puteva.
Vinarija Miguel Torres je porodični vinski podrum, nastao pre više od tri veka. Sa kolena na koleno, kroz generacije, vinarija je porasla do 1300 hektara sopstvenih vinograda širom Pirinejskog poluostrva. Svoju paletu vina predstaviće vam, kao jedan od dva domaćina vinarije Casa de Vinos tokom aprila meseca.
U ulozi drugog domaćina predstavljamo vam jedan od najznačajnijih italijanskih vinski brendova – Vinariju Antonori. Tradicija uzgajanja vinove loze kod porodice Antinori, stara je više od šest vekova, a zahvaljujući nepresušnoj strasti i ljubavi ka stvaranju vina, danas mogu da se pohvale velikim izborom vina
Kameleon Meni + Vinska Karta APRIL OUTLINED-1
Kameleon Meni + Vinska Karta APRIL OUTLINED-23