Posetite naš restoran Casa De Vinos i uživajte u tradicionalnim jelima kineske kuhinje.

Idealan obrok u Kini treba da nudi spektar ukusa – slatko, slano, kiselo i gorko. Iz bogatih područja južne Kine dolazi nam pirinač. On je ujedno i glavna namirnica u receptima. Takoreći kineska kuhinja je nezamisliva bez ove namirnice koja se priprema u različitim oblicima.

Kina ne samo da je najmnogoljudnija zemlja na svetu već je i geografski veoma rasprostranjena i sve to znatno utiče na njenu kuhinju. Ipak, iako je Kina podeljena na mnogo regiona, kuvari uglavnom dele kinesku kuhinju na četiri glavna, odnosno vodeća pravca: pekinški, šangajski, kantonski i sečuanski.

Upravo jedan tipičan sečuanski specijalitet možete probati u našem jelovniku “Sečuanska Junetina” – junetina sa povrćem i pirinčanim nudlama.

Kada je reč o sosovima, Kina je zemlja porekla soja sosa, koji se pravi od fermentirane soje i žita. Sos od ostriga, providno sirće od pirinča, sirće od crnog pirinča, sos od ribe i fermentisani tofu se takođe dosta upotrebljavaju.

Kinezi su poznati po dugovečnosti. Za to je najzaslužnija tradicionalna kineska kuhinja i zdrav način života. Znači li to da ne jedu slatkiše? Ne, tajna je u umerenosti. Poznati su i po slatkišima kao što je „Pohovana čokolada“ koju ćemo vam sa zadovoljstvom pripremiti.

Za kraj ovog gurmanskog doživljaja, uzmite čašu vina vinarije Trivanović i u velikom stilu ispratite leto.