Oktobar – mesec egzotičnih destinacija

Nešto više od godinu dana, restoran-vinarija Casa de Vinos svakog meseca upriliči novo putovanje do dalekih destinacija, na svoj jedinstveni način. Kameleon kuhinja je postala zaštitni znak altruizma u kulinarstvu i drugačijeg gastronomskog doživljaja Zlatibora.

Oktobar mesec unosi boje Vijetnama u našu kuhinju i predstavlja specijalitete ove jugoistočne azijske države. Egzotična, kao i zemlja iz koje dolazi, vijetnamska kuhinja predstavlja spoj zdravih i svežih namirnica, uz minimalno korišćenje ulja i mnogo začina karakterističnih za to podneblje. Oktobar u Casa de Vinos je prilika da isprobate drugačije ukuse i otisnete se na putovanje kroz arome nestvarno lepih predela.

U dobrom maniru Vinskog kalendara, Kameleon kuhinju prati i vinarija domaćin, koja daje filigransku notu neobičnom puovanju. U potrazi za viskim domaćinom oktobra meseca, otišli smo do sunčane Španije i odabrali najveću i verovatno najpoznatiju španski vinariji Torres.

Nastala još 1870. godine, Torres vinarija je do sada izgradila renome u enološkom svetu i osvojila ljubitelje vina u preko 150 zemalja. Sa posebnom pažnjom usmerenom ka autohtonim sortama grožđa, naš domaćin će upotpuniti doživljaj pravog zadovoljstva.