Novembar u bojama javora

Da li ste poželeli da upoznate Kanadu? Tradiocionalno gostoprimivu zemlju, koja je prihvatila pod svoje nebo različite narode i od njih poprimila gastronomske karakteristike. Za razliku od evropske kuhinje, kanadska nije tako sofisticirana, ali je odlikuje raznolikost i umeće pripremanja sveže hrane, bilo da se radi o povrću ili ribi.

Javor ima poseban značaj za ovu zemlju. Pored toga što njegov list predstavlja nacionalno obeležje, slatki sirup iz stabla javora je nezaobilazan sastojak kanadske kuhinje i najslađi izvozni proizvod.

U svih šest vremenskih zona Kanade, jede se odlična hrana i to je bio dovoljan razlog da se kanadska kuhinja nađe ne novembarskoj strani Vinskog kalendara, uparena sa Vista Hill vinarijom u ulozi domaćina meseca.

Novembar mesec je prilika da na Zlatiboru uživate u specilalitetima dalekih podneblja i isprobate avangardne kombinacije ukusa iz Kemaleon kuhinje.