Turska kuhinja je prava senzacija ukusa koja nas vodi na uzbudljivo kulinarsko putovanje. Svojom bogatom istorijom i kulturom, turska kuhinja nudi raznovrsne ukuse, mirise i teksture koji zadovoljavaju sva čula.

U našem restoranu Casa de Vinos, ovog meseca vas vodimo na gastronomsku ekspediciju po Turskoj, gde ćete otkriti istinske blagodeti ove kuhinje.

Prvo jelo na meniju je Tandir Kozu – pečeni jagnjeći pikalj sa basmati pirinčem. Ovaj kulinarski dragulj predstavlja nežno pečeno jagnjeće meso, pripremljeno u tradicionalnom tandiru. Poslužuje se uz mirisni basmati pirinač, čineći kombinaciju ukusa i mirisa jedinstvenom.

Sledeće jelo, Biber Dolmasi, paprika punjena junećim mesom sa umakom od krem sira, donosi savršenu harmoniju mesa i povrća. Punjena paprika obogaćena je ukusnim umakom od krem sira, pružajući dubok i zadovoljavajući ukus.

Zatim, imamo Karnıyarık, zapečeni patlidžan sa paradajzom i tanko sečenim junećim mesom. Ovo autentično tursko jelo kombinuje sočne patlidžane sa paradajzom i tankim komadićima junećeg mesa, stvarajući raskošan ukusni doživljaj.

Kao završetak obroka, tu je Istambulska Baklava sa pistaćima, slatka poslastica koja očarava svojom hrskavošću, ukusom pistaća i kremastim slojevima.

Osim ovih jela, imaćete priliku da uparite svoj obrok sa vrhunskim vinima vinarije Despotika i destilatima iz Destilerije Teodor.

Uživajte u ovoj turskoj kulinarskoj avanturi i dozvolite da vas putovanje kroz tursku kuhinju obori s nogu.
Dobrodošli!