Posetite naš restoran Casa De Vinos i uživajte u tradicionalnim jelima turske kuhinje!

Većini su asocijaca na Tursku savršeni turski slatkiši i to je svakako očekivano. Ipak, gurmanska priča se tu ne završava. Turski specijaliteti su raznovrsni i čine spoj različitih kuhinja susednih zemalja: Zapadne Evrope, Bliskog Istoka, Azije, Mediterana i Balkana.

“Bogata” ukusom, začinjena, često pikantna sačinjena od svežih i zdravih sastojaka – tako bi se mogla ukratko opisati turska kuhinja. U glavnom jelu uglavnom ima puno povrća, orašastih plodova, mesa i voća.

Hleb je takođe namirnica koja se može reći da je u Turskoj osnovna. Na hleb se gleda kao na svetu hranu i postoje različite varijacije u njegovoj pripremi.

Ne možete da odete u Tursku a da ne probate njihov poznati kebap. Baš takvo tipično tipično tursko jelo smo vam mi pripremili u ponudi ovog meseca: „ŠIŠ KEBAP“ – Kebap od jagnjećeg i junećeg mesa sa grilovanim povrćem.

Najpoznatije piće u turskoj je čaj, ali primetićete da uz tursku hranu ide savršeno i vino! Ovog meseca tursku kuhinju će upotpuniti vina vinarije Erdevik. U Erdeviku je prva loza zasađena još 276. godine, a o uspešnosti loza govori činjenica da se na ovom podnevlju i dan danas proizvode vina i beleži veliki razvoj vinarstva. Za kraj se uverite zašto kažu da su turski kolači najbolji i probajte: „MOZZAIK PASTA“ – Čokoladni kolač sa bademom i pastom od pistaća.

Čekamo vas!