Posetite naš restoran Casa De Vinos i uživajte u tradicionalnim jelima srpske kuhinje!
Srpska tradicionalna kuhinja je prava riznica ukusa i mirisa nastala mešavinom uticaja raznih naroda koji su prolazili ovuda, živeli na ovim prostorima, pa tako ostavili trag. Jela su po pravilu veoma izdašna, bogata mesom, mlečnim proizvodima, testom, povrćem i voćem.
Često ćete čuti da Srbi „ne priznaju“ obrok bez bar jednog komada mesa. Hleb je takođe jedan od osnovnih sastojaka svakog obroka u Srbiji, osim što je ukusan, razloge ovolike zastupljenosti hleba možete potražiti u tradiciji i u nekadašnjim obredima. Tradicionalni pozdrav dobrodošlice je kada se pred gosta iznese hleb i so.
Meso se priprema na različite načine, ali je najpoznatija priprema na roštilju. Najpoznatiji roštilj u Srbiji je leskovački. Uverite se u njegov kvalitet tako što ćete probati jelo iz naše ponude: Leskovačka mućkalica ( svinjsko meso sa roštilja, povrće i crveni sos) .
Nacionalno voće Srbije je šljiva od koje se pravi nadaleko čuvena rakija – šljivovica. Nju ste verovatno probali, ali vas može iznenaditi ukus poslastice sa ovim voćem. Preporučujemo vam pitu sa suvim šljivama i lešnikom iz našeg jelovnika.
U Srbiji je zastupljena proizvodnja rakije, piva i vina. Za vas smo ovog puta odabrali pravi biser – vinariju Erdevik koja se nalazi na obroncima Fruške Gore. Bogata ponuda vina vinarije Erdevik će upotpuniti vaš srpski gurmanski doživljaj.

Čekamo vas!