Španska kuhinja je prava poslastica za sva čula. Ova kulinarska tradicija odražava šarenolikost španskih regiona, pri čemu se koriste sveže namirnice, začini i autentične tehnike pripreme koje stvaraju nezaboravne obroke.

U restoranu Casa de Vinos, ovog meseca smo odabrali špansku kuhinju kako bismo vas poveli na gastronomsko putovanje kroz ukuse Pirinejskog poluostrva.

Prvo jelo na meniju je Jagnjetina u romesco sosu – sporo kuvana jagnjetina sa bademima, paprikom, paradajzom i lukom. Romesco sos, karakterističan za katalonsku kuhinju, dodaje kompleksnost ukusu jagnjetine, pružajući spoj sočnosti mesa i bogatstva badema.

Sledi pravo špansko iskustvo – Paelja za dve osobe. Zapečena kombinacija pirinča, gambora i piletine sa povrćem u šafran sosu donosi autentičan ukus Španije na Vašu trpezu.

Treće jelo, Gambas al Ajillo, predstavlja gambore pržene u maslinovom ulju sa belim lukom i začinskim biljem. Ova jednostavna, ali ukusna kombinacija pruža pravu eksploziju morskih aroma i začina.

Za slatki završetak, nudimo vam Churros – slatko i prženo testo u obliku duguljastih štapića, preliveno topljenom čokoladom i posuto kokosom. Ovo je neodoljiva poslastica koja će zadovoljiti vašu slatku želju.

Uz ova jela, imaćete priliku da uparite Vaš obrok sa vrhunskim vinima vinarije Casarojo i destilatima iz Destilerije Hubert.

Uživajte u jedinstvenom spoju španske kuhinje i izuzetnih napitaka.

Dobrodošli!