Posetite naš restoran Casa De Vinos i uživajte u tradicionalnim jelima španske kuhinje!

Španska kuhinja je poznata po svom izuzetnom ukusu i raznolikosti. Ova kuhinja se razvila između ostalog pod uticajem rimskih, arapskih i grčkih kultura, a sastoji se od brojnih specijaliteta koji su danas omiljeni širom sveta.

Prvo jelo na našem meniju je Oso Buco, što u prevodu znači “šuplja kost”. Sastoji se od ribića na kosci koji se sprema na laganoj vatri satima, kako bi meso bilo nežno i sočno. Servira se sa testeninom i predstavlja idealno jelo za ljubitelje jake i bogate arome.

Sledeće jelo je Tuna sa Topenadom, koje se sprema sa crnim maslinama i sotiranim komoračem. Tuna je vrlo popularna u španskoj kuhinji, a u ovom jelu se kombinuje sa ukusnim umakom od maslina i aromatičnim komoračem, čineći ovo jelo savršenim za ljubitelje mora.

Lomo de cerdo, odnosno rolovani svinjski vrat punjen kruškama i vlašcem sa barenim povrćem, predstavlja jelo koje se često nalazi u španskoj kuhinji. Ovo jelo se priprema sa sočnim i mekanim svinjskim mesom, punjenim kruškama i vlašcem, a služi se sa barenim povrćem. Ova kombinacija pruža savršenu ravnotežu slatkog i slanog ukusa.

Na kraju, naš desert za ovaj mesec je Leche Frita, što u prevodu znači “prženi krem”. Ovaj desert se sprema sa sladoledom i pečenim lešnicima, i predstavlja savršen završetak obroka. Kremasti i slatki ukus ovog jela će zadovoljiti sve vaše slatke želje.

Vinarija Meneghetti je poznata po svom vrhunskom kvalitetu i izvrsnom ukusu vina, te smo sigurni da će vina koja služimo ovog meseca upotpuniti vaše iskustvo španske kuhinje.

Uživajte u ovom spoju ukusa i aromatičnih nota! Živeli!