Posetite naš restoran Casa De Vinos i uživajte u tradicionalnim jelima norveške kuhinje!

Norveška kultura ceni jednostavnu, zdravu i domaću hranu, ali u današnje vreme norveška hrana predstavlja zanimljiv spoj starog i novog, zbog kulinarskih uticaja iz celog sveta.

Norveška kuhinja se u mnogočemu razlikuje od kontinentalne kuhinje, snažnijim fokusom na divljač, ribu i morske plodove koji se mogu uloviti. Jedan od ribljih hitova je norveška supa od lososa. Probajte ovu tradicionalnu norvešku riblju supu i utoplite hladne jesenje dane.

“Feneral” ima posebno mesto u srcima Norvežana. To je tradicionalno norveško suvo meso, napravljeno od usoljenog i sušenog jagnjećeg ili ovčijeg buta. Veoma je popularno jelo u Norveškoj i smatra se jednim od 20 nacionalnih prehrambenih blaga. Zato, degustirajte ovčiju pršutu i uverite se u ukus.

Jagnjetina se često koristi u norveškim receptima. “Farikol” je tradicionalni recept za jagnjetinu ili ovčetinu iz južne Norveške. Zato probajte jedan od naših specijaliteta, jagnjetinu sa kiselim kupusom, i na tren se osetite kao da ste u Skandinaviji.

Još jedno jelo koje je prototip norveške kuhinje, upravo zbog divljači, je bogat i gusti ragu od divljeg zeca, koji ćemo poslužiti sa domaćim testeninama.

Nakon ručka, ne preostaje Vam ništa drugo već da se zasladite kolačem “Verdens”, sa vanil kremom i voćem, za koji norvežani kažu da je nacionalni kolač Norveške, i često ga nazivaju najboljim kolačem na svetu.

I za kraj, ovog meseca norvešku kuhinju će upotpuniti vrhunska vina hrvatske vinarije Dubrovački podrumi, sa dugotrajnom tradicijom koja je počela davne 1877. godine.

Živeli! Čekamo Vas!