Nemačka kuhinja je poznata po svojoj bogatoj i srdačnoj tradiciji, sa ukusima koji odražavaju raznolikost regiona širom zemlje. Hrana je često obilna i puna ukusa, a kvalitetna mesa i krompir su česti sastojci.

U srcu Evrope, Nemačka nudi obilje gastronomskih užitaka, a mi smo odabrali neka od najpoznatijih jela.

Prvo jelo je Eisbein, svinjska dimljena kolenica sa toplom krompir salatom. Ovo jelo je prava poslastica za ljubitelje mesa. Svinjska kolenica se dimi kako bi se postigao bogat ukus, a servira se uz krompir salatu koja dodaje osvežavajući element.

Naredno jelo je Rahm Schnitzel, svinjski kare u sosu od šumskih pečuraka i šampinjona sa sotiranim graškom. Ovo jelo spaja sočno meso sa aromatičnim sosom od pečuraka i šampinjona, uz dodatak sotiranog graška za savršenu ravnotežu ukusa.

Zatim, imamo Kasslerbraten, pečeni dimljeni svinjski vrat sa pireom i sosom od piva. Ovo jelo je puno karakterističnog dimljenog ukusa i servira se uz kremasti pire od krompira i bogat sos od piva.

Na kraju, za desert, tu je čuvena Schwarzwälder Kirschtorte ili Švarcvald torta. Ova torta se sastoji od čokoladnog biskvita, trešanja i šlaga, a ukusna nota višnjevače dodaje posebnu notu slatkoći.

Ovog meseca, imate priliku da uparite ova fantastična jela sa vrhunskim vinima vinarije Tonković i rakijama iz destilerije Bojkovčanka.

Uživajte u autentičnim ukusima Nemačke u našem restoranu i dozvolite nam da Vas odvedemo na gastronomsko putovanje koje će probuditi sva vaša čula.
Vidimo se!