Posetite naš restoran Casa De Vinos i uživajte u tradicionalnim jelima meksičke kuhinje!

O važnosti meksičke kuhinje govori činjenica da je postala deo UNESCO baštine. Vole je ljudi širom sveta i često eksperimentišu sa polaznim receptima dodavajući nešto drugačije, pa je meksička kuhinja svake godine sve bogatija.

Srpsku kuhinju ne možemo da zamislimo bez hleba, za Meksikance je to tortilja. Toliko je zastupljena da je postala pravi simbol meksičke kuhinje.

Odmah nakon tortilje prva pomisao na meksičku kuhinju je čili paprika. Meksička hrana važi za vrlo začinjenu, ali ipak je bolje opisati je kao hranu jakog ukusa – ukusa za pamćenje.

Čili paprika koristi se kao salata ili začin i nalazi se u poznatoj čili salsi. Meksikanci veruju da bi njihov identitet bio izgubljen bez čilija

Iz tog razloga, na našem meksičkom meniju, su se morala naći i pikantna jela kao što “EL FUEGO” – ljuta pileća krilca sa prepečenim tortiljama i jelo “ENTRANA” – Hanger stek sa zapečenim pikantnim crvenim pasuljem.

Nakon pikantne hrane, nastavite da budite svoja čula i zasladite se kolačem – “PASTEL DE CALABLAZA”. Ovo je tradicionalni meksički kolač napravljen od bundeve sa orašastim plodovima.

Naš izbor pića za vas ovog meseca su vina vinarije Tonković koja će savršeno istaći ukus tradicionalnih meksičkih jela.

Čekamo vas!