Posetite naš restoran Casa De Vinos i uživajte u tradicionalnim jelima meksičke kuhinje!

Meksička kuhinja je toliko raznovrsna da svakako spada u najzdravije kuhinje na svetu. Uz sve vrste mesa, ribu i plodove mora, nezaobilazno je raznovrsno povrće, kao obavezan prilog. Kukuruz, pasulj, meksički pirinač, paradajz i obilje mirisnih začina su osnova meksičke kuhinje, kao i mnoštvo vrsta ljutih papričica, tako da, ukoliko volite ljutu hranu, onda ste na pravom mestu.

Jedan od osnovnih recepata, koji je baza brojnih jela jeste priprema tortilja. Zato, neizostavno je probati “Chimichanga de Toro”, dinstano juneće meso sa povrćem u prženoj tortilji.

Kada govorimo o odlikama meksičke hrane, ne možemo da izostavimo batat, vrstu slatkog krompira koji vuče korene iz  tropskih područja Južne Amerike. U ishrani se koristi koren batata, koji se priprema na isti način kao i krompir. Ukoliko do sada niste imali priliku da ga probate, obavezno naručite “Carne Asado”, marinirano juneće meso, sa batat krompirom za dve osobe.

Ako ste ljubitelj pasulja i začinjene hrane, “Fajitas” iliti svinjsko meso sa povrćem, kukuruzom i crvenim pasuljem je savršena ideja za bogat obrok.

A kada poželite da se zasladite, tu je čuveni “Mexico Flan”, bogat I kremast desert od vanile I karamele koji je savršen za svaku priliku.

I za kraj, ovog meseca meksičku kuhinju će upotpuniti vina vinarije Despotika, od najboljeg grožđa iz sopstvenih vinograda. a koji su dobitnici prestižnih nagrada na takmičenjima u Londonu, Beču, Sofiji, Bukureštu.

Marijači, dobra hrana i vino, uživajte u Meksiku! Čekamo vas!