Posetite naš restoran Casa De Vinos i uživajte u tradicionalnim jelima italijanske kuhinje!

Italijanska kuhinja je toliko popularna i voljena, da ćete jako teško naići na osobu koja je ne voli ili nije probala bar jedno italijansko jelo. U ovoj kuhinji se koristi veliki broj raznovrsnih sastojaka, a najčešće su to voće, povrće, sosevi i meso. Jela od testenine, kao i palenta i rižoto su takođe veoma rasprostranjena jela. Italijanska pasta se obično kuva “al dente”, što u prevodu znači “prema zubu” (da se ne prekuva, tj. da ne bude previše mekana već čvrsta pod zubima). Italijani vole kad su njihovi sastojci sveži, a jela dobro začinjena.

Razne civilizacije su ostavile trag na ovoj teritoriji, pa tako i u samoj kuhinji. Ipak, jela koja čine testenina sa paradajzom u nekom obliku i raznim vrstama mesa – su rasprostranjena po čitavoj Italiji. Jedno takvo tradicionalno italijansko jelo možete pronaći u našem jelovniku: STEAK FIORENTINO – Posebno mariniran juneći ramstek sa fritiranim njokama, začinjene sušenim paradajzom i maslinama.

Kada je reč o italijanskim slatkišima, Panakota igra glavnu ulogu. Ukusna je u različitim kombinacijama, a vi je u našem restoranu možete poručiti uz pažljivo odabranu divlju nanu.

Italija proizvodi najveću količinu vina na svetu i najveći je izvoznik i potrošač vina. Uz čašu vina i razgovor Italijani se potpuno posvećuju uživanju u ukusu svakog dela obroka. U čast tome ne zaboravite da zaokružite svoj italijanski obrok bar jednom čašom vina i dobrim raspoloženjem. Mi vam ovog meseca preporučujemo vina vinarije Temet za savršeno i potpuno italijansko gurmansko iskustvo.

Čekamo vas!