Posetite naš restoran Casa De Vinos i uživajte u tradicionalnim jelima italijanske kuhinje!

Italijanska kuhinja se ističe po svojoj jednostavnosti i savršenoj harmoniji sastojaka, čineći je jednom od najomiljenijih kuhinja širom sveta.

Prvo jelo na našem meniju je Carbonara Guanciale, pasta karbonara po originalnom receptu, završena u koturu sira montasio. Karbonara je klasično italijansko jelo koje se sastoji od testenine prelivene sosom od guanciale-a (italijanski slanina), jaja, parmezana i crnog bibera. Ovo jelo je začinjeno s tradicionalnim sirom Montasio, koji dodaje kremastu i bogatu notu.

Sledeće jelo je Porchetta Umbra, rolovana prasetina sa sicilijanskim travama. Porchetta je specijalitet centralne Italije, a ova verzija sa sicilijanskim travama donosi savršenu kombinaciju začina i sočnosti mesa. Prasetina se pažljivo priprema i peče, čime se postiže hrskava kora i sočnost mesa. Ovo jelo je pravi gastronomski doživljaj za ljubitelje mesa.

Tuna Salata je sledeće jelo na meniju. Sveži komadi tune se serviraju na miksu salata sa grilovanim patlidžanom i pinjolama. Ova salata je puna ukusa i teksture, sa svežim i kvalitetnim sastojcima koji čine savršenu kombinaciju sa tunom. Grilovani patlidžan dodaje dodatnu dimnu notu, a pinjole pružaju hrskavost i aromu.

Kao završni desert, nudimo vam Tiramisu, kremasti desert sa aromom kafe i piškotama. Tiramisu je jedno od najpoznatijih italijanskih jela i simbol italijanske slatke kuhinje. Ovaj desert se priprema u slojevima mekanog krema, natopljenih piškota u kafi, uz dodatak kakao praha. Tiramisu je savršen završetak italijanskog obroka i pruža izvanredno zadovoljstvo sladokusaca.

Pored jela, ovog meseca ćemo služiti vina vinarije Temet, čije kvalitetno vino će upotpuniti vaše italijansko gastronomsko iskustvo. Uživajte u jedinstvenim ukusima Italije u našem restoranu Casa de Vinos!

Vidimo se, živeli!