Posetite naš restoran Casa De Vinos i uživajte u tradicionalnim jelima grčke kuhinje!

Grčka kuhinja ima dugu i bogatu tradiciju koja seže hiljadama godina unazad. Ona se temelji na obilju lokalnih namirnica, kao što su masline, riba, meso, povrće, med, vino i razni začini.

Za početak, za Vas smo pripremili “Pasticcio”, ukusno zapečenu pastu koja se priprema sa junećim mlevenim mesom i sosom od paradajza. Jelo se obično služi uz sir i začine, a sastojci se spajaju u bogatu, kremastu i zapečenu poslasticu koja će sigurno oduševiti vaše čulo ukusa.

Ako ste ljubitelj mesa, morate probati “Kleftico”, jelo od jagnjetine koje se priprema sa povrćem i začinskim travama, poput ruzmarina i origana. Ovo jelo je ukusno, bogato proteinima i sjajno ide uz sva vina.

Ukoliko ste ljubitelj piletine, za Vas imamo “Kozani piletinu” koja se priprema od komada pilećeg mesa pečenih sa tikvicama i pirinčem. Piletina je nežna i sočna, dok su tikvice pržene i hrskave. Ovo jelo je idealno za one koji žele uravnoteženu i hranljivu večeru.

Za kraj, probajte “Trigona panaromatis”, popularni grčki desert, sa filom od pistaća i sirupom od šećera. Trouglići testa filo su prženi i potom preliveni sirupom od šećera, dok je fil napravljen od krema od pistaća, koji daje ovom jelu prepoznatljiv ukus i miris.

I ne zaboravite, ovog meseca imamo i posebnog gosta – vinariju Jungic! Uživajte u kombinaciji ukusnih jela i vrhunskih vina koje nudi ova vinarija.

Živeli, očekujemo Vas!