Posetite naš restoran Casa De Vinos i uživajte u tradicionalnim jelima francuske kuhinje!

Francuska kuhinja vas neće ostaviti ravnodušnima. Neki je nazivaju zemljom šampanjca, neki zemljom vina i sira, ali za ovu zemlju se sa sigurnošću može reći da je zemlja odlične i raznovrsne hrane.

Francuzi hrani posvećuju mnogo vremena i svaki obrok nije samo obrok, već prilika za društvo i fino ćaskanje sa prijateljima. Ušuškana između Atlantika i Sredozemlja, Francuska je bogata raznovrsnim namirnicama. Često se jede riba, ali je podjednako zastupljeno i drugo meso u kombinaciji sa različitim povrćem. Jela se služe uglavnom u manjim porcijama, ali su izuzetno bogata i kalorična.

Burgundinska junetina je upravo jedno tipično francusko jelo – puno ukusa i kalorično. Ovo jelo nije od onih koja se mogu spremiti na brzinu, kao što ni Francuzi nisu narod kojima je bliska rečenica “ma uzeću da pojedem nešto sa nogu”. Mi smo mu posvetili mnogo pažnje, a vaše je samo da ga naručite i uživate.

U Francuskoj se vino smatra prehrambenim proizvodom i obavezno se pije uz obrok. Nemojte kvariti tradicijiu već upotpunite ovo francusko gurmansko iskustvo ispijanjem dobrog vina. Mi smo za vas, ovog meseca, odabrali vinariju Kovačević koja je kvalitetom svog vina osvojila srca mnogih potrošača.

Najslađe ostavite za kraj i poručite desert „Mille fauille“ – Desert od hrskavog lisnatog testa i vanil krema sa svežim sezonskim voćem.

Čekamo vas!