Posetite naš restoran Casa De Vinos i uživajte u tradicionalnim jelima argetinske kuhinje!

Argentinska kuhinja je sinonim za bogatstvo ukusa, strast prema mesu i autentičnost. Ova kuhinja je prožeta uticajem španske i italijanske kuhinje, a istovremeno odražava i tradicionalne metode pripreme hrane karakteristične za ovu regiju Južne Amerike.

Prvo jelo na našem meniju je Mollejas Crocantes, teleće brizle prelivene chimichuri umakom. Mollejas su poseban delikates argentinske kuhinje i predstavljaju teleće brizle koje se pripremaju tako da budu hrskave spolja, a sočne iznutra. Uz dodatak osvežavajućeg chimichuri umaka, ovo jelo će vas očarati svojim jedinstvenim ukusom i teksturama.

Sledeće jelo je Matambre, flank stek punjen povrćem i začinskim biljkama sa grilovanim kukuruzom. Matambre je popularno jelo u Argentini i može biti ukrašeno raznim nadevima. U našoj verziji, punimo ga bogatim povrćem i začinima, a serviramo uz grilovani kukuruz. Ovo jelo donosi pravu eksploziju ukusa i spoj sočnosti i hrskavosti.

Asado Argentino je sledeće jelo na meniju, suvidirana pa grilovana juneća rebra na kosci, sa povrćem i leblebijom. Asado predstavlja tradicionalno argentinsko roštiljanje koje je duboko ukorenjeno u njihovoj kulturi. Naša verzija asada donosi suvidiranu pripremu junećih rebara, koja će vas oduševiti svojom mekoćom, uz prilog hrskavog povrća i leblebija.

Kao završni desert, nudimo vam Chocotorta, čokoladna torta sa karamelom. Chocotorta je omiljeni argentinski desert, koji se priprema sa slojevima kolačića, karamel sosa i kremastog fila. Ovaj neodoljivi desert će vas očarati svojom slatkoćom i bogatim ukusom čokolade.

Ovog meseca, uživajte u savršenom spoju argentinske kuhinje i vrhunskih vina vinarije Kovačević.

Dobrodošli u Casa de Vinos na pravu gastronomsku avanturu!