Posetite naš restoran Casa De Vinos i uživajte u tradicionalnim jelima argentinske kuhinje!
Kako su Argentinu još pre nekoliko vekova kolonizovali Španci, a kasnije je masovno naseljavali Italijani, Francuzi i Nemci, tako je i njena gastronomija miks evropskih kuhinja, ali na poseban, argentinski način.
Argentina je zemlja koja se može pohvaliti najdužom kulinarskom tradicijom u ovom delu sveta čija su zajednička odlika jela sa kukuruzom, krompirom, pasuljem. Glavnu ulogu ipak ima meso koje se priprema na različite načine – na roštilju, na ražnju, peče se, kuva sa žitaricama i obiljem lokalnog povrća i voća.
Jedno tako bogato argentinsko jelo je ASADO – Sporo pečena juneća rebra sa pireom od batat krompira, koje možete poručiti ovog meseca.
Na jelovnicima ovog otvorenog i gostoljubivog naroda se redovno nađu i salate u kojima je kombinovano različito povrće kao što su: paradajz, luk, patlidžan, dodaju se orašasti plodovi i semenke, kao i vatreni čili.
Uz izobilje kulinarskih specijaliteta, u Argentini možete piti i vrhunska vina. Kako biste kreirali u potpunosti jedno gurmansko argetinsko iskustvo, predlažemo vam da uz obrok uzmete bar jednu čašu pomenutog pića. Ovog meseca vinarija Virtus će vam olakšati izbor, jer koje god da odabere vino, nećete pogrešiti.

Čekamo vas!