Jun – poslednja stranica Vinskog kalendara

Jun mesec otvara i poslednju stranicu u Vinskom kalendaru Vip Casa Club-a.

Tokom prethodnih 11 meseci vodili smo vas na gastronomsko putovanje oko Sveta, uz autentične ukuse nacionalnih kuhinja i probrane etikete vinskih podruma. Od Italije do Kine, preko Amerike i Bliskog Istoka, uz čašu vina, uživali smo u veštim interpretacijama naših kuvara, koji su za jun mesec ostavili mistični Japan.

Zemlja izlazećeg sunca oduvek je pridavala poseban značaj hrani i iskazivala veliko poštovanje prema namirnicama. Japan je svoju nacionalnu kuhinju razvijao vekovima i uvek ostao dosledan principu zdravih obroka, pa tako i danas osnovu japanske kuhinje čine pirinač, riba i povrće.

Malo gde u Srbiji možete probati autentičnu recepturu japanskih specijaliteta, koja dođe kao pravo osveženje od uobičajene ponude jela. Kameleon kuhinja je objedinila sve ono što nacionalne kuhinje čini jedinstvenim i dokazala da je razlika samo u sastojcima, a tajna dobrog ukusa u rukama veštog kuvara.

Tvorac Kameleon kuhinje i vaš vodič kroz ukuse Sveta, bio je naš šef kuhinje, Miroslav Dragutinović, koji nam za letnje dane priprema nove gastronomske avanture.

Na poslednjoj stranici Vinskog kalendara krije se još jedno iznenađenje, potpisano imenom koje je domaća vina prelilo u Svet. Nije slučajno da vinarija Zvonko Bogdan, domačin meseca u Casa de Vinos, nosi ime subotičkog pevača koji je postao sinonim za meraklijski doživljaj. Vina iz ovog podruma čuvaju mirise svog podneblja u bocama i odišu umetničkim doživljajem Palića.

Kameleon-Meni-+-Vinska-Karta-v2-02Kameleon-Meni-+-Vinska-Karta-v2-01