JUL – Mesec brazilske kuhinje

Posetite naš restoran Casa De Vinos i uživajte u tradicionalnim jelima brazilske kuhinje! Po čemu je Brazil poznat? Mnogima su prve asocijacije fudbal I prelepe žene od kojih zastaje dah. Nama je prva asocijacija Churrasco – poznat brazilski roštilj. Jelom „Churrasco BBQ“ – meso na ražnjiću sa hrskavim krompirićima, uverićemo vas u kvalitet ovakvog roštilja.

Prilično je teško opisati manje-više jasnu i preciznu sliku brazilske kuhinje – svaki region ove zemlje ima svoje karakteristike, koje se određuju istorijom i geografskom lokacijom. Ono što je zajedničko jeste konzumiranje mesa, žitarica i puno voća i povrća. Karakterišu je evropski, američki, afrički, a u novije vreme i azijski (uglavnom japanski) uticaji.

Kombinacija azijskog uticaja i brazilske ljubavi prema voću dovela je do kreiranja slatkiša koji smo simbolično nazvali „Bananas de Rio“ – svojim ukusom će uzbuditi vaša čula, poput boravka u pomenutom gradu.

Nacionalno piće Brazila je kafa, mi smo ipak odlučili da se inspirišemo mladom industrijom u Brazilu – industrijom vina. Tako smo za vas odabrali vina vinarije „Tonković“ koja svojim asortimanom savršeno upotpunjuju jela iz brazilske kuhinje.

Dođite i uživajte!