Januar – mesec nemačke kuhinje

Nemačka kuhinja obiluje bogatom, jakom i ukusnom hranom. Jede se dosta mesa, najčešće svinjskog, krompir u raznim oblicima, hleb (koga ima više stotina vrsta) i ponekad riba. Popularni začini su senf i ren. Svaki region ima svoje specijalitete i tradicionalna jela, tako da se i spisak najčešćih jela razlikuje zavisno od pokrajine ili grada. Mnoga od ovih jela su već zastupljena  na našim prostorima, ali mi smo za Vas izabrali samo najbolje. Posetite nas i uz selekciju vina vinarije Virtus uživajte u specijalitetima nemačke kuhinje u našem restoranu Casa de Vinos.

Osnovana je krajem 2010. godine i nalazi se na području Mlavskog rejona – Požarevačko vinogorje. Vinograde čini zemljišni kompleks od 27,5 hektara u mestu Viteževu između Žabara i Svilajnca, 15 kilometara od autoputa Beograd-Niš. Tokom 2011. i 2012. godine podigli smo zasade vinove loze na površini od 15 hektara i započeli faznu izgradnju kompleksa vinarije, od čega je danas završen veći deo tehnološkog i administrativnog objekta. Osnivače vinarije čini grupa dobrih prijatelja, entuzijasta, koje je okupila zajednička ljubav prema vinu i  ideja da samo timski rad daje dobre rezultate.

S ciljem dobijanja vrhunskih vina, vinarija Virtus je uvezla sadnice iz Francuske i formirala zasade od sorti: Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Gewürztraminer, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Marselan i Prokupac.