AVGUST – Leto na Jamajci

Posetite naš restoran Casa De Vinos i uživajte u tradicionalnim jelima kuhinje Jamajke!

Veseli ljudi, sunce, more i prelepe plaže, jednom rečju – Jamajka. Na Jamajci se uživa u svemu, a svakako i u kuvanju. Kuva se srcem i dušom, pa se ne štedi kako na različitim namirnicama, tako ni na uloženom vremenu. Većina jela zahteva dugu pripremu i mariniranje. Jedno od takvih jela je jelo iz naše ponude “Jerk Chicken” – piletina u pikantnoj marinadi sa grilovanim ananasom.

Kažu da je Jamajka raj za vegetarijance i za sve koji vole dobru hranu. Brojna su jela koja se temelje na ribi i plodovima mora, ali i na mesu – svinjetini, junetini i posebno piletini.

Voća i povrća na Jamajci ima u velikom broju, posebno između aprila i septembra, kada je većina lokalnog voća u sezoni. Najpoznatije voće je mango, tako da se na Jamajci mogu pronaći njegove različite sorte. Kroz poslasticu “Toto cake” – topli kolač od manga, smo želeli da vam dočaramo tipičan voćni kolač iz Jamajke.

Piće avgusta, po našoj preporuci, su vina vinarije Kovačević, koja će se savršeno uklopiti uz meni koji smo vam pripremili, ali i uz svaku vrelu letnju noć. Posetite nas!